Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z grubsza przejrzał czy wygląda ok. Dzień 1: FBW + bieganie (High) Dzień 2: bieganie (moderate) Dzień 3: FBW + bieganie (high) Dzień 4: wolne (low) Dzień 5: FBW + bieganie (high) Dzień 6: pływanie + bieganie (moderate) Dzień 7: wolne (low) Stosując się do tego artykułu: [...]
[...] źródłem białka. Żeby białko się dobrze przyswoiło potrzebne jest odpowiednio niskie ph soków w żołądku żeby rozbić je na aminokwasy, same jelita też mają swój limit (z tego co pamiętam to jakieś 10g/h dla serwatki i tylko 4g/h dla soji). Nie sądzę żeby jedzenie samego białka sojowego było neutralne dla zdrowia, lepiej zmienić je na lepsze źródła
[...] później wprowadzać korekty w składzie posiłków), pochodzące z dobrych źródeł. Za dobre źródło uznaje się zwykle te produkty, które są najmniej przetworzone. Przykładowe źródła makroskładników: - węglowodany – kasza (różne rodzaje), ryż (różne rodzaje), ziemniaki, bataty, owoce, warzywa (np. burak, marchew) - białko – mięso (różne rodzaje), [...]
Z tym AMG to dziwna sprawa bo tam poza aminkami nie widzę żadnego źródła białka w składzie U mnie z tym białkiem o tyle "kłopot" że i tak dość mocno ograniczyłem już mięso bo dużo białka wpada z węglowodanów i wiem, że dość duże ilości wpadają bo bliżej mi do 3 g niż do 2 g na kg mc Ewentualnie zrobię tak jak piszesz, bez porcji bcaa w trakcie [...]
[...] ale nie bazować na nim ustal sobie, że np jesz 1-2 porcje max, żółte sery od czasu do czasu też możesz, orzeszki ziemne to nawet nie orzeszki, a strączki, więc są lepsze źródła tłuszczy. A no zapomniałem, ile tłuszczu trzebabędzie jeść na masie mięśniowej? Zależy jaki rodzaj diety obierzesz. Są tłuszczowe diety, są zbilansowane, są low carb. [...]
[...] godzin porannych na wieczorne Strona nr 37: kawa kuloodporna odnośnie IF Strona nr 39: cd o nowotworach by Paweł W. Strona nr 40: średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe i różne źródła białka a wpływ na spalanie tłuszczu zapasowego Strona nr 54: fotki Strona nr 56: wit D, cd str 74 Strona nr 57: cd kurkumina i imbir Strona nr 58: piperyna w [...]
Liczyles zapotrzebowanie?bo ww to Ci wychodzi prawie 8gr wiec za duzo...w 1 i2 posilku brak dobrego zrodla bialka...tunczyk od czasu do czasu daj a nie codziennie
[...] polecam zacząć od połączenia zapotrzebowania na kalorie dołożyć z 500 może nawet więcej na początek i obserwować. Najtańsze co mi przychodzi z jedzenia to po pierwsze jakieś źródła białka no wątroba x kurcząt ostatnio kupowałem 1kg za 2.8 sery ,pomysłów sporo. Co do supli bez diety a przynajmniej dostarczenia nadwyżki kalorii bezsens. Dalej [...]
Ilość białka spokojnie możesz trochę zmniejszyć. Do posiłków dodaj warzywa. Kurczaka zamieniaj na wołowinę, ryby, wieprzowinę. Urozmaicaj źródła tłuszczów.
[...] bilans w dni treningowe i nie treningowe? A więc ułożyłem dietę uwzględniając poprawki o których pisałem. Teraz parę pytań: 1.Czy mam ułożyć wersję z DT i DNT? 2. Czy źródła białka dobrałem w odpowiedni sposób? Tzn. czy np. twaróg jeść rano itp.? Oczywiście będe robił rotację rodzajem mięsa czy też rybami, wiadomo. 3. Czy dobór [...]
[...] sposób aminokwasy z białek roślinnych uzupełnią się z aminokwasami białek zwierzęcych, finalnie uzyskasz białko pełnowartościowe. Ser twarogowy chudy to kiepska opcja w 4 posiłku, istnieją bardziej wartościowe źródła białka. Zwiększ gramaturę poszczególnych produktów ( wprowadź więcej mięsa ) po czym ilość kalorii automatycznie poszybuje w górę.
[...] czasów? Nie to wina niewiedzy i/lub głupoty. Gdyby ludzie nie kupowali szajsu w postaci dmuchanych chlebów, producenci przestaliby to produkować, proste. Wybierając dobre źródła jedzenia, nawet sportowiec nie będzie potrzebował dużych ilości suplementów, tylko problem w tym, że ludzie często sami chcą jeść byle g... , a później mają potrzebę [...]
Witam wszystkich. Przedtem stosowałem dietę która była dobrze wymarzona jadłem co 3 godziny 60% węgla 30% białka 10% tłuszczu. Jednak nie zmieniłem źródła tych makrosladnikow tzn. codziennie na śniadanie owsianka, 2 następne posiłki to ryż i wątróbka drobiowa duszona, 2 kolejne to udka z kurczaka i ryż. Po treningu WPC i ryż. Na kolację twaróg - [...]
Strach przed węglami (z samego faktu) może powodować puchnięcie. Dobrze byłoby porobić badania (tarczyca panel, kortyzol, lipidogram, mocz, morfologia, cukier), wrzuć też zdjęcia sylwetki w pozycji neutralnej. Poza tym puchnięcie może być spowodowane nadmiarem cardio + diety poniżej Twojego PPM. Jesli chcesz ćwiczyć siłowo, zacznij się odżywiać, [...]
[...] na różne składniki, pod warunkiem używania dobrze dobranych, małoprzetworzonych produktów. Sądzę, że gdyby owoce i warzywa były tak wyjałowione, jak to sugerują niektóre źródła, na pewno osoba zajmująca się zawodowo żywieniem sportowców, miałaby tego jaskrawe przejawy w postaci jakichś problemów zdrowotnych i problemów ze zdobywaniem formy u [...]
[...] wygląda w porządku, z tym że dałbym nabiał w maksymalnie 1-2 posiłkach, a w pozostałych mięso/jaja. Kolejna rzecz - warto zadbać aby posiłki miały w miarę możliwości podobną kaloryczność, albo przynajmniej zbliżoną ilość białek (dlatego posiłek gdzie jest chleb i masło orzechowe raczej odpada, brakuje tutaj źródła białka zwierzęcego). Pozdrawiam
[...] 82% tł. Moim zdaniem aż tyle białka nie jest Ci potrzebne, z racji braku treningu siłowego, możesz sobie okolice 170g zostawić oraz 1g na kg masy ciała tłuszczy. Wymieniaj źródła węglowodanów : płatki owsiane, jaglane, kasze, nie tylko ryż jest. Ziemniaki, oowoców brak, tłustych mięs, ryb. Zastanów się nad treningiem, bo przy redukcji z takim [...]
[...] sobie sprawę, że masz krzywą miednicę? Spójrz na zdjęcia i przodem i tyłem. Warto, a nawet zalecam odwiedzić fizjoterapeutę. J.w Dudee napisał, też podbiłabym delikatnie białko, wymieniaj też źródła białka : dodaj tłuste mięcha, dodaj też owoce, więcej warzyw. Czy kaloryczność jest dobrze wyliczona, bo te 2,2tys to jakoś mało się wydaje.